7 Eylül 2008 Pazar

philippe berry









ilk ne zaman haberdar oldum philippe berry'den hatırlamıyorum ama aklımda hayvan, günlük hayatta kullanılan eşyalar, uçan balon vb. şeyleri bronz üzerine çalışan eserleri görülesi heykeltraş olarak kalmıştı. kalmıştı diyorum aksi halde metz'de sergi afişini görünce sevindiğime göre benim bu adamı bir yerlerden tanımam lazım(dı). metz'den ayrılmadan bir gün önce gittim sergiye. 28 eylül'e kadar devam ediyor buarada ve biliyorum ki metz dubrovnik'ten sonra en popüler tatil yeri herkes oraya gitmek istiyor! o yüzden not düşüyorum. metz'de arsenal isminde bir sanat merkezi var, konser ve sergi salonlarından mütevelli. benim ayrılmadan bir gün önce fark etiğim bir de hediyelik eşya dükkanı var ki iyi ki beş parasız gitmişim sergiye ve iyi ki son günümde görmüşüm burayı diyorum aksi halde buraya getiremeyeceğim kitap ayracıydı, defterdi, kalemdi, magnetti, kartpostaldı derken paramı saçardım ben oraya.

üç yıl önce peydahlanan ve git gide büyüyen heykel sevgimde bu adamı ayrı bir yere koyuyorum. sıkıştırılmış neşe kalıbı işlevi gören heykellerinden ötürü. o balonları evimde istiyorum. kafama fight club düşene kadar arsızca her şeyi isteyeceğim. sadece dilimde!

[Philippe Berry is a French sculptor. He was born in Paris in 1956. Most of his works are bronze. These photos were taken in Expo Arsenal Metz.]

2 yorum:

Ashraf dedi ki...

that's great work',

but i ask if you can write few words in english about photos subject

thanks

derya dedi ki...

@actually i'm quite lazy and because of that most of the last posts are without text but i'll try;)