1 Nisan 2008 Salı

barselona kisim I






simdi acik konusmak lazim. ben bu sehri gelmeden seviyordum zaten. sevecegimi biliyordum. deniz vardi, akdenizliydi, bir suru sanatci cikarmisti, nev i sahsina munhasir Gaudi'si vardi.. sevecegimi biliyordum da bu kadar sevecegimi bilmiyordum sadece.

3 gun 4 gece yetmedi tabi ama aylarca barna diye sayiklatacak kadar kendine bagladi.

ilk gun akvaryumda denizle ilgili herseye dibi dusen bir insan olarak, clown anemon gorunce "nemoooooooooooooooooo!" diye cildiran 4 yas civari akranlarimla agzim acik dolandim. "kopek baliklarinin oldugu akvaryuma alalim sizi?!" deseler "evet alin lutfen!" diyecek kadar paralize gezdim.

port vell, daimi durak las ramblas ve sonra "hostelimi kaybettim neredeydi bu?" derken karsilasilan paskalya ayini. gonul kabul hostelde kalamamayi kaldiramayinca beyin de yeni hostelin yerini bulmamaya programlandi diye dusunmekteyim. cunku barselona'da kaybolmak pek olasi degil. sadece sehir planiyla rahatca gezilebilir. vakit varsa metro bile kullanmaya gerek yok. yuruyerek kesfedilecek sehirlerden. metroyu kullanmak da bes hatli oldugundan cok rahat. ispanyolca bilmeye de hic gerek yok. "katalanca bilmiyorsan yandin cevap vermezler" de mit sadece. ingilizce, fransizca, tarzanca gayet guzel anlasiliyor insanlarla.

2 yorum:

si-men dedi ki...

ya geleli bir hafta olmadı barselonadan
çok seviyorum ben oraları
napsam bilmiyorum hiç
akvaryumu yazın görmüştüm, orada dalış yapılıyormuş arada sırada, uğra bir istersen :)

derya dedi ki...

evet evet yapiliyor! bi dahaki gidisimde mutlaka!

seni cok iyi anliyorum cunku ben de dondukten sonra adapte olamadim buraya bir sure/olmak istemedim..

bir sekilde bir cok sekilde hatta gitmek lazim slk slk:D